Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu pretēji šķiedrai sagriež gulaša izmēra gabaliņos. Ja nepieciešams, izgriež sudraboto plēvi un cīpslas. Gabaliņus apslauka papīra dvielī sausus, lai tie straujāk apceptos brūni.
Karsē pannu ar eļļu. Kad tā karsta, eļļai pievieno sviestu un uz lielas uguns pa daļām strauji apbrūnina gaļu. Ja panna būs pārāk pilna ar gaļu, tā necepsies, bet sutināsies.
Sagriež sīpolus uz pusēm un pēc tam smalkās ripiņās. Maizes šķēlēm nogriež garozu, pēc tam tās apsmērē ar sinepēm. Liek sutināmajā katlā vispirms apcepto gaļu, apkaisa ar sāli, pipariem un timiānu. Pa virsu liek lauru lapu, sīpolus un pēdējo kā vāciņu uzliek maizi ar sinepēm uz leju. Uzlej alu, ūdeni un uz straujas uguns uzvāra.
Noregulē uguni minimālu, uzliek vāku un sutina, līdz gaļa ir gatava, apmēram 2 stundas. Ik pa laikam pārbauda, vai nav jāpievieno nedaudz šķidrums.
Kad gaļa ir mīksta, lai maize sajauktos ar mērci un izšķīstu, izmaisa gaļas sautējumu. Atstāj mērci vēl sutināties kādas 5 - 10 minūtes.
Maizi nebūtu vēlams iejaukt mērcē ātrāk, jo tad tā var nogrimt un piecepties apakšā pie katla.