Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 140ºC. Krūšu gabalu satin ruletē un nosien ar kulinārijas diegu, lai cepoties, saglabātu formu.
Sīpolu notīra un sagriež 8 daivās. Burkānus, pētersīļa saknes un kāli notīra un sagriež palielos gabalos. Selerijas kātus sagriež gareniski uz pusēm, pēc tam apmēram centimetru biezos gabaliņos.
Sakarsē pannu ar eļļu un no visām pusēm apbrūnina tajā gaļu. Liek gaļu čuguna katlā.
Uz karstās pannas liek sagrieztos dārzeņus un apcep, līdz tie sāk apbrūnēt. Dārzeņus kārto apkārt gaļai. Uzlej buljonu vai ūdeni, pieber nedaudz sāli un melnos piparus. Ja buljons ir jau sāļš, sāli vairāk neber.
Katlam uzliek vāku, vai vairākās kārtās salocītu foliju un liek krāsnī cepties apmēram 3 stundas vai līdz gaļa ir mīksta. Ik pa laikam pārbauda, vai nav jāpapildina šķidrums. Kad gaļa gatava, to izceļ un liek uz servējamā šķīvja.
Sakarsē pannu ar sviestu, pievieno miltus un apcep apmēram minūti. Ar karoti pievieno karsto gaļas novārījumu tik daudz, lai veidotos mērce vēlamajā biezumā.
Pagaršo, vai nepieciešama vēl sāls, melnie pipari. Pasniedz gaļu, to griežot šķēlēs un aplejot ar mērci, piedevām izmanto saceptos dārzeņus un salātus, kartupeļu biezeni.