Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā uzsilda olīveļļu, kurā liek cepties sasmalcinātu sīpolu un nelielos gabaliņos sagrieztu burkānu.
Uz nelielas uguns dārzeņus apcep aptuveni piecas minūtes. Kad tas izdarīts, pannā pievieno gabaliņos sagrieztos kartupeļus, tomātu biezeni, pāris svaigus timiāna zariņus un lauru lapas. Visu labi apmaisa un apcep vēl pāris minūtes, pēc tam pāri pārlejot karsto dārzeņu vai vistas buljonu.
Tiklīdz zupa sākusi viegli burbuļot, ļauj tai vārīties uz lēnas uguns vēl desmit minūtes, katla vāciņu atstājot tā, lai tas pārklāj tikai pusi no trauka. Pēc tam iemaisa zupā nosusinātās Borlotti pupiņas un pievieno garšvielas pēc patikas.
Zupai ļauj vēl mirkli pavārīties, un tad pievieno sakapātus lapu kāpostus, zupu neapmaisot. Kāpostiem ļauj pasautēties aptuveni piecas minūtes.
Zupu servē bļodiņās, pāri kaisot plānas parmezāna siera šķēlītes. Pēc vēlmes, apslaka ar nelielu daudzumu olīveļļas un pasniedz kopā ar grauzdētu graudu maizīti.
Ja ir vēlēšanās baudīt vēl spēcīgākas garšas un sajust izteiktāku aromātu, zupai var pievienot sakapātu seleriju vai divus sakapātus rāceņus. Tāpat, Berlotti pupiņu vietā var izmantot arī citas. Gaļēdājiem garšos, ja zupai pievienos kraukšķīgu bekonu vai smalki sagrieztus šķiņķa gabaliņus.