foreles
Foto: DELFI
Šī ir ārkārtīgi viegla un ātra recepte, ar kuru iepriecināt visus mājiniekus. Foreles ne tikai izdosies gardas, un saglabās visas zivij vērtīgās īpašības, bet virtuvē nebūs jāpavada stundām ilgs laiks.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 nelielas foreles (apmēram 600-700 g) svaigi malti melnie pipari citrons sāls

Pagatavošana

1

Foreles iztīra, nogriež tām galvu un izklāj uz cepešpannas, kura izklāta ar cepampapīru. Liek cepeškrāsni sildīties uz 180 grādiem.

2

Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež nedaudz citronu sulas uz katras foreles, iesmērējot zivis, lai tās uzsūc sulu.

3

Pēc tam zivis apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli. Drīkst izmantot arī citronpiparu garšvielu maisījumu. Ļauj zivīm pastāvēt aptuveni 15 minūtes, lai tās iemarinējas.

4

Tad liek cepeškrāsnī, tās zemākajā līmenī un ļauj cepties 13 līdz 15 minūtes. Kad tās kļuvušas zeltainas, ņem laukā no cepeškrāsns.

Pasniedz ar rīsiem, dārzeņiem vai salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!