AOP10.3031121h
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jautrās vakariņās kopā ar draugiem lieliski noderēs ātri pagatavojamie vistas filejas pikantie gabaliņi. Tie tikai laicīgi ir jāiemarinē un jānotur pikantajā medus marinādē vismaz 2 stundas, vai arī gaļu var sagatavot iepriekšējā vakarā un atstāt marinēties visu nakti. Medus marināde vistas filejām cepšanas brīdī veidos skaistu, brūnu garoziņu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas fileja2 ĒKeļļa1 ĒKsvaigi rīvēts ingvers1 TKsmalki kapāts sarkanais čili1 laims2 ĒKmedus1 ĒKVusteras mērce2 ĒKsojas mērce2 ĒKeļļa3 ĒKkapāta kinza

Pagatavošana

1

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, noglabājot dažus kinzas zaļumus vistas pasniegšanai. Noslauka filejas sausas un sagriež pirksta biezuma šķēlēs, liek gabaliņus marinādē. Atstāj vistu marinēties vismaz uz divām stundām vai uz visu nakti.

2

Lai ceptu vistas filejas, sakarsē pannu ar eļļu. Filejas gabaliņus cep no abām pusēm, katrai pusei veltot apmēram 2 - 3 minūtes. Lai gabaliņi apbrūnētu, pannu nepiekrauj pārāk pilnu, kā arī cepšanas laikā gabaliņus papildus aprasina ar marinādi.

Pasniedz ar burkānu, gurķu svaigajiem salātiem. Recepti var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!