AOP10.3031121g
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Aromātiska, garda Vidusjūras stila siltā uzkoda, pildīta ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un olīvām. Olīvu vietā tu vari izmantot arī anšovus vai kaperus.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 sarkanās paprikas145 gpesto2 nelieli sarkanie sīpoli3 ķiploka daiviņas12 ķirštomāti (dažādu krāsu un formu)12 olīvas (zaļas un melnas)2 ĒKolīveļļa1 bazilika zariņš

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

2

Sīpolus notīra, pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež pusripiņās. Ķiploku daiviņas saspiež ar plakanisku nazi, līdz tie sadrūp. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, iztīra olīvām kauliņus, ja ir.

3

Piparus pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra sēklas. Kārto uz cepamās plāts ar griezumu uz augšu.

4

Katrā paprikas pusītē liek bagātīgu tējkaroti pesto, dažas sīpolu skaidas, ķiploku gabaliņus, ķirštomātus un olīvas, pa virsu vēlreiz liek sīpolu skaidas. Pildītos piparus apslacina ar olīveļļu.

5

Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes, līdz pipari ir mīksti.

6

Ļauj 10 minūtes pipariem atpūsties, rotā ar svaigiem bazilika zaļumiem un pasniedz ar čabatas grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!