Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.
Sīpolus notīra, pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež pusripiņās. Ķiploku daiviņas saspiež ar plakanisku nazi, līdz tie sadrūp. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, iztīra olīvām kauliņus, ja ir.
Piparus pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra sēklas. Kārto uz cepamās plāts ar griezumu uz augšu.
Katrā paprikas pusītē liek bagātīgu tējkaroti pesto, dažas sīpolu skaidas, ķiploku gabaliņus, ķirštomātus un olīvas, pa virsu vēlreiz liek sīpolu skaidas. Pildītos piparus apslacina ar olīveļļu.
Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes, līdz pipari ir mīksti.
Ļauj 10 minūtes pipariem atpūsties, rotā ar svaigiem bazilika zaļumiem un pasniedz ar čabatas grauzdiņiem.