Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo un plānās ripiņās sagriež sīpolus. Vienam timiāna zariņam notrauc lapiņas un noglabā ēdiena pasniegšanai. Sakarsē pannu ar 2 ēdamkarotēm eļļas, pievieno sviestu, sīpolus, timiāna zariņus, uzkaisa nedaudz sāli un maltus melnos piparus.
Uz vidējas uguns, ik pa brīdim apmaisot, cep sīpolus, līdz tie karamelizējušies brūni, apmēram 1 stunda. Pievieno pusi sarkanvīna un ļauj vīnam uzvārīties, un izgarot. Noņem pannu no uguns, noliek malā.
Teļa aknas attīra no plēvēm un sagriež plānās šķēlēs, apkaisa ar sāli un pipariem. Citā pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamkarotes eļļas un cep aknas no abām pusēm brūnas, apmēram 1 minūti no katras puses. Aknām vidiņā jābūt sārtām un mīkstām. Aknas cep pa daļām, lai tās apbrūnētu un nesustu.
Sīpolu pannu liek atpakaļ uz uguns, uzlej atlikušo sarkanvīnu, pa virsu liek ceptās aknu šķēles. Ļauj karstumam izsilt cauri un vīnam izgarot.
Pasniedzot aknas, tās apkaisa ar timiāna zaļumiņiem, kā piedevas izmanto salātus, kartupeļu vai polentas biezputru.