Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mērci – bļodiņā sajauc skābo krējumu ar mārrutkiem un olīveļļu, pievienojot klāt gabaliņos sagrieztus tomātus, kuriem izņemtas sēkliņas, kā arī vienas laima pusītes sulu.
Mērci liek ledusskapī ievilkties. Tikmēr gatavo foreli. Zivs filejas liek verdošā ūdenī nelielā katliņā vai dziļā pannā un vāra aptuveni četras minūtes. Kad gatava, ņem laukā un nosusina.
Pēc tam gatavo pašus salātus. Foreles fileju sadala nelielos gabaliņos un apslaksta ar tējkaroti olīveļļas un atlikušo laima sulu.
Pupiņas liek katliņā un verdošā ūdenī vāra aptuveni piecas minūtes, līdz tās kļuvušas mīkstas. Kamēr cūkpupu sezona vēl nav sākusies, var izmantot saldētas pupiņas. Gatavās pupiņas nokās un atdzesē zem aukstas ūdens strūklas
Pēc vēlmes pupiņas var izņemt no pākstīm vai atstāt tās – izvārītas pākstis tāpat garšos labi.
Pupiņas sajauc ar divām tējkarotēm eļļas, un pievieno tām ūdenskreses, kā arī garšvielas pēc patikas.
Salātus kārto uz šķīvjiem vispirms liekot pupiņas un salātlapas. Pa virsu salātiem liek foreles filejas gabaliņus. Pasniedz kopā ar tomātu krējuma mērci.
Lai labi garšo!