Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem četrus baltās zivs filejas gabaliņus – var izmantot gan svaigu fileju, gan saldētu. Saldētās zivis iepriekš atkausē un nosusina.
Uz šķīvja liek miltus, bļodiņā sakuļ olu, bet vēl vienā lēzenā bļodiņā samaisa rīvmaizi ar citrona miziņu un garšvielām.
Zivs filejas panē, vispirms apvārtot miltos, tad olā un beigās rīvmaizē. Zivi sirsnīgi apviļā rīvmaizē, lai tā būtu kārtīgi nosegta.
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek pannā zivs filejas un cep aptuveni piecas minūtes no katras puses uz vidējas uguns. Gatavajām filejām jābūt zeltaini brūnā krāsā.
Tortiljas uzsilda mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī. Pēc tam katrai tortiljai pa virsu izklāj tartara mērci. Saplūkā romiešu salātu lapas un uz katras tortiljas liek divas.
Marinētos gurķīšus gareniski sagriež šķēlītēs, lai no katra gurķa sanāktu četras šķēles. Gurķus liek pa virsu salātlapām.
Visbeidzot liek tortiljā apcepto zivs fileju. Zivij pa virsu uzspiež citrona sulu. Tortilju maliņas noloka, lai nekas nekristu ārā. Pasniedz ietītu salvetēs.
Lai labi garšo!