Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 220 grādu atzīmei.
Nelielā katliņā vai dziļākā pannā liek karsēties cukuru un vaniļas ekstraktu. Uz lēnas uguns cukuru regulāri apmaisa, līdz tas izkusis.
Izkusušo cukuru aši salej kūku formiņās. Pievieno katrai nelielu kubiņu ar sviestu, un pa virsu izkārto uz pusēm sagrieztas, notīrītas zemenes, ar griezuma vietu uz augšu.
Kārtaino mīklu pagatavo pēc šīs receptes vai izmanto veikalos un konditorejās pieejamo.
Mīklu izrullē aptuveni 20x20cm lielā platumā. Sagriež četros vienādos kvadrātos un klāj pa virsu zemenēm, lai tā nosedz arī cepamo formiņu malas.
Cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes līdz mīkla pacēlusies un zeltaini brūna.
Ņem ārā no krāsns un atļauj 10 minūtes atdzist. Tad ar nazi apgriež kūciņām apkārt, lai tās vieglāk izņemt no formas.
Servē, formu apgāžot otrādi un ļaujot kūciņām no tās izkrist. Kā piedevu var izmantot putukrējumu vai maskarpones krēmu.
Ja gadījumā nav mazo formiņu, var cept arī vienu lielu groziņkūku.
Lai labi garšo!