Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Izvēlas pietiekami lielu čuguna katlu, kurā var ielikt veselu vistu. Tomēr, ja katls būs pārāk liels, tad pienu vajadzēs vairāk.
Katlu ar olīveļļu liek karsēties uz plīts virsmas. Tikmēr bagātīgi iesmērē vistu ar sāli un melnajiem pipariem. Apcep vistu katlā brūnu no visām pusēm. Izņem vistu no katla un uzliek uz šķīvja. Visas taukvielas, kas apcepšanas brīdī izveidojušās katlā, izlej laukā, bet visus gardos piecepumus katla dibenā atstāj.
Liek vistu atpakaļ katlā, pievienojot pusi kanēļa standziņas, salviju lapas, rīvēto citrona miziņu un ķiploka daiviņas ar visām mizām. Uzlej pienu un liek karstā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām, līdz vista gatava. Ik pa laikam, kad atceras, vistu aplaista ar karsto pienu.
Pirms pasniegšanas vistas gaļu atdala no kauliem un aplej ar fantastisko cepeša piena mērci. Pasniedz ar zaļajiem salātiem un kartupeļiem.