Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jūras ķemmītes garšo nepārspējami labi, turklāt tās pagatavot ir izcili vienkārši. Diemžēl tās nav pārāk lēts prieks, tādēļ būs piemērotas īpašiem gadījumiem, kad vēlies palutināt sevi vai savus mīļos.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 ĒKolīveļļa5 vidēji lielas jūras ķemmītes, pārgrieztas uz pusēm1 ķiploka daiviņa, saspiesta vai sagriezta plānās šķēlītēs1 neliels čili pipars, bez sēklām, sakapāts sula no puslaima svaigs koriandrs PASNIEGŠANAI: vārīti vai tvaicēti cukurzirņi kraukšķīga maize

Pagatavošana

1

Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties ķemmītes. Karsē aptuveni minūti no vienas puses (vai, līdz gardums kļūst zeltaini brūns), tad apgriež uz otru pusi, pievieno ķiploku un čili un cep vēl minūti. Svarīgi tās nepārcept, citādi ķemmītes kļūs sīkstas kā gumija!

2

Gatavajām ķemmītēm pārslaka citronu sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem un svaiga koriandra lapām.

Ēd ar tvaicētiem cukurzirņiem un kraukšķīgu maizi. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!