30Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gjaunie kartupeļi1 mazs sarkanais sīpols2 ĒKkaperi5 nelieli marinēti gurķi3 ĒKpiparmētras4 ĒKmajonēze piparmētru zariņi dekorēšanai MĒRCEI:1 TKdārzeņu buljona pulveris1 TKDižonas sinepes2 ĒKbaltvīna etiķis4 ĒKolīveļļa sāls pipari
Pagatavošana
1
Notīrītus jaunos kartupeļus liek katliņā ar ūdeni un vāra aptuveni 12 līdz 15 minūtes, kopš brīža, kad ūdens sācis burbuļot, līdz tie ir mīksti.
2
Kamēr kartupeļi vārās, gatavo mērci.
3
Dārzeņu buljona pulveri (vai aptuveni sesto daļu no buljona kubiņa) sajauc ar 100ml verdoša ūdens, Dižonas sinepēm, baltvīna etiķi, eļļu, kā arī sāli un pipariem.
4
Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un turpat katliņā viegli sastampā. Kartupeļu biezenī iemaisa mērci, un ļauj maltītei atdzist.
5
Atdzisušajos kartupeļos iemaisa smalki sagrieztu sarkano sīpolu, sasmalcinātus kaperus, marinēto gurķīšu šķēlītes un majonēzi. Izteiktākai garšai pievieno arī sasmalcinātas piparmētru lapiņas.
6
Pasniedzot rotā ar piparmētrām.
Labu apetīti!
Ass un pikants ēdiensKartupeļiMarinēti gurķiPipariSarkanie sīpoliDārzeņu ēdieniKartupeļu ēdieniMajonēzeDārzeņu buljonsDižonas sinepessalsBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit