Sastāvdaļas
Pagatavošana
Želatīnu liek bļodiņā un aplej ar pusi glāzes ūdens, lai uzbriedinātu.
Ņem katliņu un ielej tajā atlikušo pusglāzi ūdens, pievieno cukuru, cukura sīrupu un sāli.
Sastāvdaļas vāra, līdz verdošais šķidrums met lielus burbuļus. Vārīšanas laikā cukuru nemaisa, kā arī apietas ar to uzmanīgi, jo cukurs pamatīgi sakarst.
Uzbriedināto želatīnu sajauc kopā ar uzvārīto šķidrumu, piepilina klāt vaniļas ekstraktu, un ar mikseri puto 8-10 minūtes, līdz masa ir bieza un gaisīga.
Masu veikli ieklāj četrstūrainā traukā, kas ir iesmērēts ar sviestu. Izlīdzina zefīra masu un pārklāj to ar pārtikas plēvi. Pēc tam atstāj vismaz uz sešām stundām sastingt.
Kad zefīra masa sastingusi, to apbārsta ar kukurūzas cietes un pūdercukura maisījumu, jo zefīrs ir ļoti lipīgs.
Zefīru sagriež gabaliņos un apviļā arī gabaliņa sānus kukurūzas cietē un pūdercukurā.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Baiba Melle