Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izcili aromātiska un garda pusdienu piedeva – grilētas sēnes. Izvēlies tās, kuras sirdij vistuvākās – šampinjonus, dārza atmatenes, baravikas, austersēnes, bekas vai citas – un cep apviļātas olīveļļā. Pasniedzot valriekstu eļļa piešķirs sēnēm izteiktu garšu, kas vēl jo vairāk paspilgtinās gardās meža iemītnieces.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgsēnes (šampinjoni, bekas, portobello un citas) olīveļļa1 saujapētersīļi1 bunte sīpolloki3 laimu sula valriekstu eļļa sāls melnie pipari

Pagatavošana

1

Pirms gatavošanas pārliecinies, lai grils būtu darba kārtībā - ogles izdegušas un kvēlo.

2

Sēnes noslauka ar mitru dvielīti un liek lielā bļodā. Apslaksta ar nedaudz olīveļļas, un ar rokām visu kārtīgi samaisa, lai sēnes būtu nosegtas ar eļļu.

3

Sēnes ber uz cepamās pannas, kuru var likt grilā (šoreiz lieti noderēs vienreizējās folija paplātes).

4

Cepamo trauku liek uz grila un cep aptuveni piecas līdz desmit minūtes, līdz sēnes ir kļuvušas mīkstas un viegli apbrūnējušas.

5

Kad sēnes apceptas, tās ber lielā bļodā un sajauc kopā ar sakapātiem pētersīļiem, lociņiem, laima sulu, valriekstu eļļu, sāli un svaigi maltiem pipariem.

6

Sēnes pasniedz kā piedevu svaigiem dārzeņiem, rikotas sieram vai brusketas maizītēm.

Lai labi garšo!

Tasty.lv padoms: sēnes vari gatavot arī cepeškrāsnī, saberot tās uz cepamās pannas un cepot 200 grādos līdz 15 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!