Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pirms gatavošanas pārliecinies, lai grils būtu darba kārtībā - ogles izdegušas un kvēlo.
Sēnes noslauka ar mitru dvielīti un liek lielā bļodā. Apslaksta ar nedaudz olīveļļas, un ar rokām visu kārtīgi samaisa, lai sēnes būtu nosegtas ar eļļu.
Sēnes ber uz cepamās pannas, kuru var likt grilā (šoreiz lieti noderēs vienreizējās folija paplātes).
Cepamo trauku liek uz grila un cep aptuveni piecas līdz desmit minūtes, līdz sēnes ir kļuvušas mīkstas un viegli apbrūnējušas.
Kad sēnes apceptas, tās ber lielā bļodā un sajauc kopā ar sakapātiem pētersīļiem, lociņiem, laima sulu, valriekstu eļļu, sāli un svaigi maltiem pipariem.
Sēnes pasniedz kā piedevu svaigiem dārzeņiem, rikotas sieram vai brusketas maizītēm.
Lai labi garšo!
Tasty.lv padoms: sēnes vari gatavot arī cepeškrāsnī, saberot tās uz cepamās pannas un cepot 200 grādos līdz 15 minūtēm.