Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem katlu ar augstajām malām vai dziļu pannu (piemēram, wok) un uzkarsē tajā eļļu. Katliņā ber kukurūzas graudus, un liek pa virsu vāku.
Kad dzirdami pirmie popkorna paukšķi, katliņu ar kukurūzas graudiem sakrata, un liek atpakaļ uz uguns. Šo procesu atkārto ik pa laikam, līdz vairs nav dzirdami popkorna paukšķi.
Katliņu ņem nost no plīts, popkornu izber uz liela šķīvja, trauka vai paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Izlasa nesprāgušos kukurūzas graudus.
Gatavo glazūru: katliņā ielej 100ml ūdens, pieber pūdercukuru un pievieno medu. Katliņu liek uz plīts, uz mērenas uguns, un cukuru maisa, līdz tas izkusis.
Kad cukurs izšķīdis un sāk vārīties, to pavāra pāris minūtes. Lai pārbaudītu, vai cukura glazūra gatava, iepilina cukuru aukstā ūdenī – ja cukura masa veido bumbiņu, tas ir gatavs.
Ņem katliņu ar glazūru nost no plīts un pievieno dažus pilienus rozā pārtikas krāsvielas.
Glazūru lej virsū popkornam un veiklām kustībām popkornu tajā apviļā. Popkornu atdzesē un pasniedz.
Tasty.lv padoms: popkorna glazūras krāsu vari pieskaņot vēlmēm un pasniegšanas tematikai, izvēloties jebkuras krāsas pārtikas krāsvielu.
Lai labi garšo!