Foto: Shutterstock
Tie, kuriem laimējies purvā salasīt gardās lācenes, var izvārīt burvīgu ievārījumu. Vienkāršā variantā šīs brīnišķīgās ogas vāra ar visiem kauliņiem, bet tie, kam kauliņi traucē, pirms ievārījuma vārīšanas, lācenes sablendē un caur sietiņu izkāš. Uzmanību! Tie, kas ogas kāš caur sietiņu, tās sver pēc izkāšanas, lai zinātu, cik daudz cukura ir nepieciešams.
15Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kglācenes330 gcukurs (3:1)0.5 citrons

Pagatavošana

1

Pusei citrona izspiež sulu. Sagatavo ievārījuma burciņas.

2

Katlā ber lācenes, pievieno citronu sulu, cukuru un uz lēnas uguns karsē. Kad ogas vārās, nogriež minimālu karstumu un karsē 5 minūtes, nosmeļot ar karoti putas.

3

Karstu ievārījumu salej tīrās burkās. Kad ievārījums atdzisis, to glabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!