krēmzupa, pusdienas, vakariņas, puravi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda, bieza un garšīga puravu un kartupeļu krēmzupa ar zirnīšiem. Maltīti paspilgtinās kraukšķīgā piedeva – mīklā apceptie puravi. Sasildīs vēsākajās dienās un kārtīgi pabaros izsalkušos.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.lieli puravi1 gab.sīpols30 gsviests2 gab.dārzeņu buljona kubiņi250 gkartupeļi100 gzirņi1 olas baltums1 šķipsnasafrāns1 ĒKmilti eļļa

Pagatavošana

1

Puravus pirms lietošanas rūpīgi nomazgā.

2

Ņem puravus, un nogriež nelielu gabaliņu (10 cm garu), lai izmantotu vēlāk. Pārējos puravus sagriež smalkās šķēlītēs un ber katliņā bez ūdens.

3

Pievieno sagrieztu sīpolu, sviestu un sastāvdaļas apcep pāris minūtes.

4

Pēc tam katliņā lej litru ūdens un pievieno buljona kubiņus. Ūdenim ļauj sākt vārīties, tad pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam pievieno zirņus un vāra vēl 5-7 minūtes.

5

Kamēr zupa vārās, nelielā bļodiņā liek olu baltumu, safrānu, un atstāj nedaudz ievilkties.

6

Sagriež sākumā malā atlikto purava gabaliņu ripiņās, ko ieliek aukstā ūdenī.

7

Sakuļ olu baltumu, kuram pēcāk pievieno miltus un garšvielas, veidojot mīklu.

8

Kad zupa gatava, to sablendē blenderī vienmērīgā masā. Pievieno garšvielas pēc vēlmes, un krēmzupu ielej vēlreiz katliņā, un nedaudz uzkarsē.

9

Tikmēr ņem pannu, uzkarsē tajā eļļu. Nosusinātus puravu riņķīšus iemērc olas un miltu maisījumā, un cep, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi.

10

Zupu lej bļodiņās, pārkaisa kraukšķīgos puravu riņķīšus un garšvielas - pēc garšas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!