30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 liellopa steiki (katrs apmēram 300 g)1 ĒKolīveļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari ZAĻUMU SVIESTAM:200 gsviests (viegli mīksts)1 ĒKkapāti maurlociņi1 ĒKkapāti pētersīļi1 TKgraudu sinepes šķipsnačili piparu pulveris1 TKcitronu sula
Pagatavošana
1
Pagatavo zaļumu sviestu. Blenderī liek visas sastāvdaļas, sviestu ieskaitot, un sablendē. Zaļo sviestu liek pārtikas plēvē un izrullē stienīti, liek ledusskapī dzesēties. Ja sviests gatavots neilgi pirms steiku cepšanas, to var ielikt saldētavā.
2
Gaļu pirms cepšanas sasilda istabas temperatūrā vismaz pusstundu pirms cepšanas. Steika gabalus iesmērē ar eļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Sakarsē pannu, tajā liek gaļu un cep no katras puses apmēram 3 - 5 minūtes (atkarībā, cik biezi ir steiki). Apsedz gaļu ar foliju un ļauj tai atpūsties 10 minūtes. Pasniedzot uz gaļas liek zaļumu sviesta šķēlīti.
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiGraudu sinepesPētersīļiSīpollokiČiliGaļas ēdieniCitronu sulaLiellopa steiks
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit