steiks liellops gaļa
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šīs ir populāras parīziešu pusdienas. Steiks tiek pasniegts ar zaļajiem salātiem un frī kartupeļiem.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 liellopa steiki (katrs apmēram 300 g)1 ĒKolīveļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari ZAĻUMU SVIESTAM:200 gsviests (viegli mīksts)1 ĒKkapāti maurlociņi1 ĒKkapāti pētersīļi1 TKgraudu sinepes šķipsnačili piparu pulveris1 TKcitronu sula

Pagatavošana

1

Pagatavo zaļumu sviestu. Blenderī liek visas sastāvdaļas, sviestu ieskaitot, un sablendē. Zaļo sviestu liek pārtikas plēvē un izrullē stienīti, liek ledusskapī dzesēties. Ja sviests gatavots neilgi pirms steiku cepšanas, to var ielikt saldētavā.

2

Gaļu pirms cepšanas sasilda istabas temperatūrā vismaz pusstundu pirms cepšanas. Steika gabalus iesmērē ar eļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Sakarsē pannu, tajā liek gaļu un cep no katras puses apmēram 3 - 5 minūtes (atkarībā, cik biezi ir steiki). Apsedz gaļu ar foliju un ļauj tai atpūsties 10 minūtes. Pasniedzot uz gaļas liek zaļumu sviesta šķēlīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!