40Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 ĒKzivju mērce2 TKpūdercukurs4 gab.laša fileja2 ĒKrapšu eļļa SALSAI:1 gab.sarkanais sīpols0.5 gab.sarkanais čili pipars2 ĒKlaima sula1 TKpūdercukurs250 gananasi10 gkoriandrs10 gbaziliks10 gpiparmētras PASNIEGŠANAI: olu nūdeles laima daiviņas
Pagatavošana
1
Seklā šķīvī samaisa zivju mērci ar pūdercukuru. Pēc tam šķīvī liek četrus palielus laša filejas gabaliņus, apvārta mērcē un atstāj marinēties 30 minūtes.
2
Gatavo salsu: sarkano sīpolu sagriež, sajauc ar sasmalcināta čili pipara gabaliņiem, laima sulu un pūdercukuru.
3
Pēc tam piejauc klāt kubiņos sagrieztu svaigu ananasu, kā arī sasmalcinātos garšaugus – koriandru, baziliku un piparmētras.
4
Pannā uzkarsē rapšu eļļu uz vidējas uguns. Tajā liek laša filejas gabaliņus ar ādas pusi uz augšu un apcep aptuveni divas minūtes. Pēc tam lasi griež otrādi un apcep vēl divas minūtes.
5
Pasniedz lasi, liekot uz novārītām olu nūdelēm, kurām pievienota ananasu un sīpolu salsa, kā arī laima daiviņas.
Lai labi garšo!
Ass un pikants ēdiensVakariņu idejasPannā cepts ēdiensAnanasiBaziliksKinzaLaimsLasisPiparmētrasPūdercukursSarkanie sīpoliZivju un jūras produktu ēdieniViegla vasaras maltīteRapšu eļļaTaizemes virtuveZivju mērceOlu nūdeles
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit