ciabatta, maize, čabata
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardā Vidusjūras maizīte ciabatta jeb latviski dēvēta par čabatu garšos ikvienā maltītē. No kviešu miltiem gatavotās mīklas sanāks divi maizes klaipiņi, kurus baudīt siltus kopā ar olīveļļu, balzamiko etiķi vai sviestu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gkviešu milti7 gsausais raugs1 TKsāls3 ĒKolīveļļa manna kukulīšu apviļāšanai olīveļļa balzamiko etiķis PIEDERUMI: cepamā panna izklāta ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Miltus ber bļodā, iemaisa tajos raugu un sāli. Pēc tam pievieno eļļu un 400 ml siltu ūdeni. Mīklu kārtīgi maisa aptuveni 5 - 8 minūtes (visvienkāršāk to darīt virtuves kombainā mīklas sajaukšanas režīmā). Mīklu jauc līdz tā ir elastīga.

2

Ņem ietaukotu trauku, vislabāk taisnstūra formas, un ar karoti iecilā tajā mīklas kukulīti. Trauka virsmu noklāj ar ieeļļotu cepamo papīru un pārsedz ar virtuves dvielīti.

3

Mīklai ļauj uzbriest tik ilgi, līdz tās apjoms divkāršojies.

4

Pēc tam uzmanīgi izņem pusi mīklas no trauka un liek uz virsmas, kas apkaisīta ar mannu. Mannā apviļā arī otru kukulīša pusi un liek uz cepamās pannas. To pašu izdara ar otru pusi mīklas.

5

Pirms maizi cept, pārklāj abus kukulīšus ar ieeļļoto cepamo papīru un atstāj vēl nedaudz uzbriest.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

7

Maizi liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un garoziņa kļuvusi cieta.

8

Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Čabatu pasniedz siltu vai jau atdzisušu. Bauda iemērcētu olīveļļā vai balzamiko etiķī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!