Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai pagatavotu mērci, nelielā pannā uz mazas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus šalotes sīpolus un viegli apcep, līdz sīpoli apbrūnējuši un palikuši mīksti. Pusi no sīpoliem izņem laukā un atliek vēlākam laikam, jo tie būs nepieciešami arī marinādei.
Pannā pievieno čili pārslas, tomātu pastu vai biezeni, garneļu pastu un visu apcep divas minūtes.
Pēc tam pievieno muskovado cukuru, kokosriekstu krēmu un sastāvdaļas pannā sutina aptuveni divas minūtes, lai mērce sabiezētu.
Kad tas izdarīts, pievieno sasmalcinātus zemesriekstus, ketjap manis saldo sojas mērci un laima sulu. Garšai pievieno arī nedaudz sāls.
Mērcei pēc pagatavošanas vajadzētu būt saldai, viegli skābai, nedaudz sāļai un asai. Gatavo mērci atdzesē.
Padoms: ja nav pieejas ketjap manis saldajai sojas mērcei, var izvēlēties arī kādu citu. Galvenais, lai tā būtu salda, nevis sāļa, kā klasiskās sojas mērces.
Gatavo marinādi – saspiestās ķiploku daiviņas sajauc ar sojas mērcēm (gan parasto, gan saldo), melnajiem pipariem un kaffir laima lapām, pievieno arī apceptos sīpolus un ēdamkaroti eļļas.
Marinādē pēc tam liek vistas filejas mazos gabaliņus, kas sagriezti aptuveni divu centimetru platumā. Vistu marinē vismaz desmit minūtes.
Uz katra bambusa mietiņa liek 5-6 gabaliņus vistas. Iesmiņus pēc tam apsmērē nedaudz ar eļļu.
Vistu cep uz grilpannas vai grila aptuveni 5-7 minūtes, apgriežot tikai vienreiz.
Vistas iesmiņus pasniedz karstus kopā ar zemesriekstu mērci.
Labu apetīti!