Grilēta karbonāde Dikļu pils gaumē, gatavo Jānis Siliņš - 1
Foto: Publicitātes foto

Liellopa karbonāde ar burkānu krēmu un vēl citām garšīgām lietām ir viens no Dikļu pils restorāna piedāvājumiem Gastronomijas festivālā, kas līdz 6. septembrim priecēs Latvijas gardēžus. "Šis ēdiens tapis, lai mūsu viesi varētu izbaudīt ļoti labu Latvijā audzētu liellopa gaļu un meža veltes," stāsta šefpavārs Jānis Siliņš, aicinot nobaudīt īpašo Gastronomijas festivāla maltīti Dikļu pils vasaras terasē un dāvājot iespēju labas virtuves cienītājiem arī pašiem to pagatavot – mājās.

40Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
liellopa karbonāde300 gburkāni4 vidēja izmēra kartupeļi75 gkamambēra siers250 ggailenes50 gsīpoli1 ķiploka daiviņa75 gsaldais krējums100 gsviests timiāns, rozmarīns, raudene melnie pipari, smaržīgie pipari ķimenes

Pagatavošana

1

Sausos garšaugus saberž piestā, pievieno olīveļļu un sojas mērci. Karbonādi 5–10 minūtes iztur maisījumā, pēc tam cep uz grila 5–7 minūtes.

2

Burkānus novāra, pievieno sviestu un sāli pēc garšas. Visu sablendē.

3

Jaunos kartupeļu novāra gandrīz gatavus. Aplej ar olīveļļu, liek cepeškrāsnī un cep, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.

4

Apcep sviestā ķiplokus, sīpolus, pievieno gailenes. Visu apcep. Pievieno saldo krējumu, pavāra 5 minūtes.

Šefpavāra padoms:

Nepārcepiet labu gaļu un nepārgataviniet produktus. Visu gatavošanai nepieciešamo pērciet tirgū, jo tepat Latvijā audzēta gaļa, dārzeņi un sēnes garšo vislabāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!