Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
Miltus ber virtuves kombaina tvertnē, pievieno tiem kubiņos sagrieztu sviestu, mandeļu miltus, pūdercukuru un sāli. Masu samiksē, līdz tā sāk stingri turēties kopā.
Padoms: ja virtuves kombaina nav, sausās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno sviesta kubiņu un visu sajauc ar virtuves špātelīti vai rokām.
Aptuveni ¾ no mīklas liek cepamajā formā un izklāj pa visu formas pamatni.
Pa virsu mīklai klāj plūmju ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs vai kādas citas receptes.
Atlikušo mīklu sajauc ar mandeļu skaidiņām un ar rokām sadrupina. Drupināto mīklu uzbārsta pa virsu ievārījumam.
Plātsmaizi cep uz vidējām cepeškrāsns restītēm 45-50 minūtes, līdz tās virsma ir zeltaini brūna.
Plātsmaizi ņem laukā no krāsns un atdzesē, bet virsu apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedzot sagriež kvadrātiņos.
Lai labi garšo!