plātsmaize, kūka, drumstalmaize
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
300 gmilti200 gsviests100 gmandeļu milti100 gpūdercukurs šķipsnasāls350 gplūmju ievārījums50 gmandeļu skaidiņas pūdercukurs garnēšanai PIEDERUMI: ~18x28cm liela taisnstūra cepamā forma, izklāta ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Miltus ber virtuves kombaina tvertnē, pievieno tiem kubiņos sagrieztu sviestu, mandeļu miltus, pūdercukuru un sāli. Masu samiksē, līdz tā sāk stingri turēties kopā.

3

Padoms: ja virtuves kombaina nav, sausās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno sviesta kubiņu un visu sajauc ar virtuves špātelīti vai rokām.

4

Aptuveni ¾ no mīklas liek cepamajā formā un izklāj pa visu formas pamatni.

5

Pa virsu mīklai klāj plūmju ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs vai kādas citas receptes.

6

Atlikušo mīklu sajauc ar mandeļu skaidiņām un ar rokām sadrupina. Drupināto mīklu uzbārsta pa virsu ievārījumam.

7

Plātsmaizi cep uz vidējām cepeškrāsns restītēm 45-50 minūtes, līdz tās virsma ir zeltaini brūna.

8

Plātsmaizi ņem laukā no krāsns un atdzesē, bet virsu apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedzot sagriež kvadrātiņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!