cepti kabači
Foto: Shutterstock
Gardie un kārdinošie kabaču "pirkstiņi" noderēs gan kā rudenīga uzkoda nelielai ballītei, gan kā vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas pēc darba dienas.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kabacis1 ĒKeļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari150 gkūstošs siers50 gcietais siers2 ĒKskābs krējums1 olas dzeltenums

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Nomazgā kabaci, sagriež šķērsām tik lielos gabalos, cik garus vēlas kabaču "pirkstiņus". Pēc tam kabaci griež garenvirzienā. Ja nepieciešams, iztīra sēklas un nogriež miziņu. Sagrieztos gabalus liek lielā bļodā.

2

Kabačus apslacina ar eļļu, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, labi izmaisa un kārto uz cepampannas.

3

Sarīvē katru siera veidu atsevišķi. Bļodiņā sakuļ krējumu ar olas dzeltenumu, pievieno lielāko daļu no kūstošā siera (pārējo samaisa ar cietā siera skaidiņām) un svaigi maltus melnos piparus.

4

Maisījumu ar karoti liek uz katra kabača "pirkstiņa". Pāri kaisa atlikušās siera skaidiņas. Kabačus liek karstā krāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes, līdz tie gatavi, siers izkusis, zeltains un kraukšķīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!