Foto: Shutterstock
Eļļā karsēti ķiploki būs lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, kā arī sviestmaizēm. Aromatizēto eļļu savukārt var izmantot gatavošanai. Tā kā eļļa tiek karsēta, izvēlas rafinētu olīveļļu.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlķiploku daiviņas2 rozmarīna zariņi2 timiāna zariņi300 mlolīveļļa

Pagatavošana

1

Noloba ķiploku daiviņas un kopā ar garšaugiem liek nelielā katliņā, pa virsu lej olīveļļu un uz nelielas uguns karsē apmēram 20 minūtes, līdz ķiploki kļūst viegli mīksti.

2

Ļauj ķiplokiem nedaudz atdzist, pilda tīrā puslitra burkā. Eļļai pilnībā jānosedz ķiploki. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu. Burku cieši noslēdz un glabā ledusskapī līdz trim mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!