Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu: bļodā sajauc miltus ar cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, kuru ar rokām iemīca miltos, lai veidotos lielas drupačas.
Aukstu ūdeni sajauc ar citronu sulu un pēc tam pievieno miltu masai. Sastāvdaļas maisa, līdz izveidojusies vienmērīga mīkla.
Mīklu izrullē aptuveni 28 centimetrus lielā aplī, aptin ar pārtikas plēvi un ieliek uz desmit minūtēm saldētavā.
Pēc tam mīklu izklāj ietaukotā cepamajā formā, ar pirkstiem piespiežot to formas pamatnei – kamēr tiek gatavots pildījums, formu liek ledusskapī kārtīgi atdzist.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.
Gatavo pildījumu: lielā bļodā cukura sīrupu sajauc ar brūno cukuru, miltiem, vaniļas ekstraktu, sāli un olām, līdz iegūta vienmērīga masa.
Sīrupainajā olu masā piejauc sasmalcinātus pekanriekstus (dažus no nepieciešamajiem riekstiem atstāj veselus dekorēšanai) un sakapātas dateles. Masu pilda cepamajā formā virs mīklas.
Virsmu izdekorē ar veselajiem pekanriekstiem un pēc tam liek pīrāgu cepties cepeškrāsnī. Pīrāgu cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa kļuvusi zeltaina.
Pirms pasniegšanas atdzesē.
Lai labi garšo!