cepumi, deserts, uzkoda, tējas tase
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi kumosa lieluma cepumi, kas pagatavoti no miltu, brūnā cukura un skābā krējuma mīklas. Dateles cepumiem piešķirs patīkamu saldumu, bet brūnais cukurs – aromātisku smaržu. Lieliski garšos pie tējas tases drēgnā rudens pēcpusdienā.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

325 mlmilti1 TKsoda1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls1 gab.liela ola80 gsviests (istabas temp.)125 mlskābs krējums100 gbrūnais cukurs80 gmandeļu milti250 gdateles bez kauliņiem

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Divas lielas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru, un pēc tam viegli ietauko ar eļļu.
Lielā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli.

3

Citā bļodā sakuļ olu, pievieno tai mīkstu sviestu, krējumu, bet pēc tam – brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa un pārlej lielajā bļodā pie miltiem.

4

Mīklu apmaisa, lai neveidotos miltu kunkuļi, un pēc tam pievieno tai mandeļu miltus un sagrieztas dateles. Visu viegli apmaisa.

5

Ar ēdamkaroti izveido apaļus cepumus un liek uz cepamajām pannām, līdz visa mīkla iztērēta.

6

Cepumus cep 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!