25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
325 mlmilti1 TKsoda1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls1 gab.liela ola80 gsviests (istabas temp.)125 mlskābs krējums100 gbrūnais cukurs80 gmandeļu milti250 gdateles bez kauliņiem
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
2
Divas lielas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru, un pēc tam viegli ietauko ar eļļu.
Lielā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli.
3
Citā bļodā sakuļ olu, pievieno tai mīkstu sviestu, krējumu, bet pēc tam – brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa un pārlej lielajā bļodā pie miltiem.
4
Mīklu apmaisa, lai neveidotos miltu kunkuļi, un pēc tam pievieno tai mandeļu miltus un sagrieztas dateles. Visu viegli apmaisa.
5
Ar ēdamkaroti izveido apaļus cepumus un liek uz cepamajām pannām, līdz visa mīkla iztērēta.
6
Cepumus cep 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasPiknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemZiemassvētku receptesBrūnais cukursCepamais pulverisDatelesOlasSkābais krējumsSviestsCepumiMārtiņdienas cienastsDzeramā sodaMandeļu milti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit