kēksiņi avenes glazūrkēksiņi
Foto: DELFI
Burvīgi auzu pārslu kēksiņi ar klijām, žāvētām dzērvenēm un nelielu miltu piedevu. No dotā daudzuma sanāks 18 kēksiņi.
40Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 mlpilngraudu auzu pārslas250 mlātri vārāmās auzu pārslas350 mlmilti150 mlbrūnais cukurs100 mlcukurs2 ĒKauzu klijas2 ĒKkviešu klijas2 TKkanēlis1 TKsāls (strīķēta)1.5 TKdzeramā soda150 gžāvētas dzērvenes250 mlpaniņas125 mleļļa1 liela ola1 TKvaniļas ekstrakts80 mlvārošs ūdens

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo kēksiņu pannu, iedobēs liekot papīra formiņas.

2

Lielākā bļodā rūpīgi samais sausās sastāvdaļas: pilngraudu auzu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, kviešu miltus, brūno cukuru, parasto cukuru, auzu klijas, kviešu klijas, kanēli, sāli, dzeramo sodu un žāvētās dzērvenes.

3

Otrā bļodā sajauc šķidrās sastāvdaļas: paniņas, eļļu (piemēram, vīnogu kauliņu eļļu), olu un vaniļas ekstraktu (ja izmanto vaniļas cukuru, to pievieno sausajām sastāvdaļām).

4

Šķidrās sastāvdaļas ielej sausajās un izmaisa. Beigās pievieno verdošu ūdens. Mīklai ļauj 15 minūtes briest un izmērcēt auzu pārslas.

5

Mīklu salej sagatavotajās kēksiņu formiņās, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!