Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo ruletes pildījumu. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež nelielos gabaliņos, aplaista ar citronu sulu un izmaisa. Pēc tam ābolus liek katliņā, pielej 100 ml ūdens un, ik pa mirklim apmaisot, sutina, līdz tie mīksti. Jo smalkāk būs sagriezti āboli, jo ātrāk tie izsutināsies. Ar blenderi sablendē ābolus vienmērīgā masā. Atdzesē, lai nav karsti.
Želatīnam uzlej atlikušo ūdeni un noliek malā, ļaujot tam uzbriest. Kad želatīns sabriedis, to uzkarsē (nevāra), līdz tas izšķīst. Atdzesē, lai nav karsts, apmēram 30°C.
Ābolus sajauc ar želatīnu un vēlreiz sablendē, pievieno medu, trīs olu baltumus un sablendē pildījumu gaisīgās putās. Liek ledusskapī dzesēties un sabiezēt.
Kad pildījums ledusskapī, gatavo ruletes mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.
Atlikušajām piecām olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar medu. Pēc tam krēmam pievieno mandeļu miltus un vēlreiz sakuļ.
Citā bļodā sakuļ olu baltumus, tiem pievienojot nelielu šķipsniņu sāls. Vispirms mīklā iemaisa dažas karotes olblatumu, pēc tam atlikušo olbaltumu uzmanīgi iecilā mīklā. Lej mīklu uz sagatavotās plāts un liek karstā cepeškrāsnī. Cep 10-12 minūtes, līdz plātne kļūst zeltaina.
Siltai ruletes plāksnei uzsmērē vienmērīgā slānī ābolu pildījumu un garenvirzienā sarullē ruleti. Ļauj ruletei atdzist pilnībā.