Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
Uz ar cepamo papīru izklātas cepamās pannas izkārto paprikas pusītes (papriku sagriež uz pusēm un iztīra no sēklām), un uz pusēm pārgrieztu čili (sēkliņas iztīra) ar miziņas pusi uz augšu.
Turpat uz cepamās pannas liek arī daiviņās sagrieztu sīpolu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņu. Visu apslaca ar olīveļļu. Cep 10-12 minūtes (vai ilgāk), līdz paprika apbrūnējusi.
Pēc cepšanas papriku un čili nedaudz atdzesē un nomizo.
Papriku, čili, sīpolus un ķiplokus ieliek lielā katlā. Pievieno konservētos tomātus (ja izmanto nesmalcinātus tomātus, tos sagriež kubiņos) un karstu dārzeņu buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot un pēc tam vāra aptuveni 10 minūtes.
Gatavo biezzupu "samaļ" ar rokas blenderi vai sablendē lielajā krūzes blenderī. Pēc tam pievieno sāli un piparus, un pasniedz, kamēr vēl zupa karsta.
Gatavo grauzdiņus. Pētersīļus, lokus, saspiestas ķiploku daiviņas, ciedru riekstus, Parmezāna sieru un olīveļļu ieliek nelielajā virtuves blenderī un sasmalcina līdz vēlamajai pesto konsistencei.
Maizes šķēles apgrauzdē tosterī vai cepeškrāsnī.
Gandrīz visu pesto sajauc kopā ar Čedaras sieru. Maisījumu smērē uz apgrauzdētajām maizītēm, bet maizītes ieliek uz pāris minūtēm karstā cepeškrāsnī, lai siers izkustu.
Pasniedz zupu kopā ar grauzdiņiem, atlikušo pesto liekot zupā.
Lai labi garšo!
Padoms: ja zupu gribas krēmīgāku, tai var pievienot nedaudz saldā krējuma.