Vakariņu starts – siļķes uzkoda, kurai klāt gardi ābolu salātiņi. Ieturēta klasiskās poļu nacionālās virtuves vērtībās, turklāt receptē āboli celti pavisam jaunā, garšīgākā gaismā. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
135Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.siļķes filejas, sālītas vai marinādē250 mlpiens0.5 sīpols (sagriezts smalkās šķēlītēs)1 gab.ābols (nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs) citronu sula200 mlskābais krējums melnie pipari

Pagatavošana

1

Siļķes filejas noskalo zem ūdens strūklas un izmērcē pienā aptuveni divas stundas.

2

Pēc tam nokāš un nosusina ar virtuves dvieli. Zivi sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

3

Sīpolu noblanšē karstā ūdens peldē.

4

Siļķes gabaliņus kārto uz šķīvja, pārklāj ar sīpoliem.

5

Ābola šķēlītes apslaksta ar citronu sulu un kārto līdzās siļķei.

6

Pārkaisa ar pipariem un pasniedz kopā ar skābo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!