Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīsus ieber katliņā un uzlej tiem 400ml ūdens. Ļauj sākt vārīties un vāra tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši gandrīz visu ūdeni. Vārot ik pa laikam rīsus apmaisa un uzmana, lai tie nepiedegtu.
Pēc tam pielej pienu un turpina vārīt. Plīts liesmu samazina līdz nelielai un rīsu putru vāra aptuveni 15-20 minūtes.
Kamēr rīsi vārās, gatavo kompotu.
Mellenes ieber katliņā, pievieno pūdercukuru, trīs ēdamkarotes ūdens un nedaudz svaigi spiestas citronu sulas.
Masu vāra dažas minūtes, tik ilgi, līdz ogas sāk izšķīst, un šķidrums iegūst sīrupa konsistenci. Dažas veselās ogas izņem, lai vārot neizjuktu. Tās pēc tam iemaisa gatavajā kompotā.
Kad risoto rīsi ir mīksti un krēmīgas konsistences, tajos iemaisa pūdercukuru un iecilā svaigo maskarpones sieru.
Gatavo risoto pasniedz, liekot bļodiņās un pa virsu izkārtojot melleņu karsto kompotu. Pa virsu uzkaisa nedaudz malta muskatrieksta.
Lai labi garšo!