Foto: Shutterstock

Garda, maiga un garšīga – kvinojas putra, kas pagatavota ar kokosriekstu pienu, nedaudz vaniļas un pasniegta kopā ar kļavu sīrupu un ogām. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā restorāns "Zoste" un tās autors, šefpavārs Kārlis Celms. Putru nedēļas ietvaros to var nobaudīt restorānā, taču mūsu lasītājiem ir ekskluzīva iespēja pēc receptes to pagatavot arī mājās.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzesausa kvinoja1.25 glāzekokosriekstu piens1 glāzeūdens1 gab.vaniļas pāksts šķipsnaJūras sāls2 ĒKkļavu sīrups2 glāzessezonas ogas (mellenes, avenes, kazenes, dzērvenes, brūklenes u.c.)

Pagatavošana

1

Ieber kvinoju sietā un noskalo zem auksta, tekoša ūdens. Pēc tam to kārtīgi nožāvē.

2

Pārber kvinoju vidēja izmēra katliņā. Pievieno glāzi kokosriekstu piena un vienu glāzi ūdens. Pēc tam pievieno vaniļas pāksti, jūras sāli un kļavu sīrupu, visu samaisot.

3

Kad putra sāk vārīties, samazina plīts liesmu līdz nelielai. Katliņam uzliek vāku, nedaudz to nobīdot, lai tvaiks var tikt ārā un putra vāroties nepārietu pār katla malām. Lēni vāra, līdz šķidrums ir uzsūcies un kvinoja ir mīksta, apmēram 15-20 minūtes.

4

Iemaisa atlikušo ¼ glāzes kokosriekstu piena.

5

Sadala putru četrās porcijās. Pārber ar sezonas ogām pēc vēlēšanās.

Gatavs pasniegšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!