Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež cūkgaļu četrās šķēlēs, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, apviļā miltos un noliek gaļas šķēles malā, lai milti uzsūc gaļas mitrumu.
Tikmēr uz vidējas uguns sakarsē pannā eļļu, kurā ieliek notīrītu ķiploka daiviņu (to izņem, kad pilnībā apcepusies).
Karstā pannā liek gaļas šķēles un, nepārblīvējot pannu, cep tās gatavas. Cep no vienas puses 2-3 minūtes, tad apgriež un turpina cep 1-2 minūtes, līdz gaļas šķēles zeltainas.
Izcepto gaļu liek uz šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj brīdi atpūsties.
Tikmēr pagatavo ābolu mērci. Pannā, kurā tikko cepās gaļa, ielej ābolu sulu, etiķi, pievieno medu, sinepes un piparu graudiņus. Mērci uzvāra, noskrāpējot no pannas pamatnes gaļas piecepumus. Mērci vāra apmēram 5 minūtes, līdz tā viegli sabiezē. Pēc garšas pievieno sāli.
Gaļu liek atpakaļ mērcē un uzvāra. Pasniedz ar kartupeļiem un citiem rudens dārzeņiem.