sviests, garneles, uzkoda, maizītes
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards smēriņš, kuru ziest uz apgrauzdētām maizītēm – tā pagatavošanai nepieciešams vien sviests, garneles un garšvielas. Garšos labi kā brokastīs, tā citās maltītēs, piemēram, pie karstas krēmzupas bļodiņas.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gsviests400 ggarneles0.5 citrona miziņa šķipsnakajēnas pipari šķipsnamuskatrieksts sāls melnie pipari6 kātiņi dilles grauzdiņi PIEDERUMI:6 mazi trauciņi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu, pievieno garneles un uz lēnas uguns visu gatavo aptuveni 3-4 minūtes.

2

Pēc tam piemaisa sarīvēto citrona miziņu, Kajēnas piparus, muskatriekstu, sāli un melnos piparus.

3

Visu apmaisa un vienlīdzīgi salej 4-6 mazajos sviesta trauciņos tā, lai sviests tiktu pārliets garnelēm.

4

Trauciņus atdzesē, lai sviests sastingtu.

5

Trauciņus pēc tam garnē ar dillēm un pasniedz kopā ar apgrauzdētas maizītes šķēlēm, katram ēdājam piešķirot pa sviesta trauciņam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!