garneles plācenīši
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mājīga uzkoda nelielām viesībām un ģimenes svētkiem. Garneļu plācenīši saderēsies ar jebkādiem augļu salātiem vai salsām.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 ggarneles (svaigas)195 gkonservēta kukurūza150 gmilti1 TKcepamais pulveris1 TKpaprikas pulveris (vēlams kūpināta paprika) šķipsnasāls2 olas125 mlpiens6 sīpolloki eļļa (cepšanai)

Pagatavošana

1

Ja izmanto saldētas garneles, tās pa nakti atkausē, ieliekot garneles parastajā ledusskapja nodalījumā.

2

Pirms sāk maisīt mīklu, sietiņā liek notecēties konservēto kukurūzu un, ja nepieciešams, attīra garneles no čaumalām.

3

Bļodā ieber miltus, pievieno cepamo pulveri, paprikas pulveri un šķipsnu sāls, labi izmaisa. Ja ir iespējams tādu iegādāties, vispiemērotākais plācenīšu mīklai būs kūpinātās paprikas pulveris, tas sniegs patīkamu, papildu dūmu garšu.

4

Citā bļodiņā sakuļ olas kopā ar pienu. Miltos izveido bedrīti un pamazām ielej olu un piena maisījumu, sakuļot vienmērīgu mīklu.

5

Garneles sagriež mazākos gabaliņos un iemaisa mīklā, pievieno kukurūzu. Sagriež smalki lokus un iemaisa mīklā.

6

Pannā karsē eļļu, to lejot bagātīgi. Kad eļļa karsta, cep plācenīšus, tos liekot līdzīgi kā pankūkas ar ēdamkaroti. Tos cep no abām pusēm, līdz plācenīši zeltaini un garneles kļūst sārtas.

7

Izceptos plācenīšus uz mirkli liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pasniedz siltus ar augļu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!