15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
ūdens(2x200 ml)100 gcūku pupas (svaigas vai saldētas)100 gzaļie zirnīši (svaigi vai saldēti)2 sīpolloki1 ĒKzaļā karija pasta2 TKsezama eļļa pēc garšassojas mērce pēc garšaslaima sula saujakoriandra zaļumi
Pagatavošana
1
Galvenā mērces sastāvdaļa ir cūku pupas un zaļie zirnīši. Ja saldētavā nav noglabātas cūku pupas, tās var aizvietot ar zirnīšiem.
2
Mērces katliņā ielej ūdeni un uzvāra, pievieno zirņus, smalki sagrieztus lokus, zaļo karija pastu, katlu daļēji nosedz ar vāku un visu uz nelielas uguns vāra 5–8 minūtes, līdz zirņi ir mīksti. Otrā katliņā uzvāra otru daļu ūdens un novāra mīkstas cūku pupas. Kad pupas mīkstas, tās nokāš un noskalo aukstā ūdenī, lai var noturēt rokā, un izloba no pelēkajām miziņām, pievienojot pupas zaļajai mērcei.
3
Pēc tam zaļo mērci sablendē vienmērīgā krēmveida mērcē, pievieno eļļu, sojas mērci, laima sulu un noplucinātas koriandra lapiņas. Vēlreiz visu sablendē.
4
Pasniedz ar maizi un svaigiem dārzeņiem.
Ēdieni vegāniemCūku pupasKarijsKinzaLaimsSezama eļļaSojas mērceSīpollokiZirņiŪdensUzkodu mērcesTaizemes virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit