garneles, mērce, garneļu iesmiņš
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu – mārrutku mērcīte.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gtīģergarneles MARINĀDEI:2 ĒKbrūnais cukurs1 ĒKolīveļļa1 laims (sula un sarīvēta miziņa)1 ķiploka daiviņa sāls melnie pipari MĒRCEI:150 gmajonēze1.5 ĒKmārrutki2 ĒKlociņi PIEDERUMI:8 iesmiņi

Pagatavošana

1

Gatavo marinādi garnelēm: bļodā sajauc brūno cukuru ar eļļu, laima sulu un tā miziņu, saspiestu ķiploku, sāli un pipariem. Garneles kārtīgi atkausē un nosusina.

2

Pēc tam garneles ber bļodā, kurā ir marināde, apviļā un atstāj iemarinēties uz 20-30 minūtēm.
Gatavo majonēzes mērci:

3

Majonēzi liek bļodiņā, iemaisa tajā mārrutkus un saspiesto ķiploku. Mērcei uzkaisa sakapātus lociņus.
Cep garneles. Ja mājās ir neliels grils, uzkarsē to. Bet, ja grila nav, uzkarsē vai nu cepeškrāsni, vai grilpannu.

4

Garneles uzdur uz iesmiņiem, liek cepties un uzmana. Iesmiņus cep aptuveni 2-3 minūtes no katras puses, līdz garneles ir skaisti rozā.

Pasniedz vēl karstas kopā ar mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!