deserts, olu krēms, cepumi, saldais ēdiens
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas to būtu domājis, ka timiāns var būt lieliska sastāvdaļa gardam desertam. Šoreiz olu un saldā krējuma krēms pildīts nelielās glāzītēs, bet klāt pasniegti maigi cepumiņi, kuros paslēpušās timiāna lapiņas. Iesakām baudīt kopā ar kādu krūzi karstas tējas vai aromātiskas kafijas.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KRĒMAM:150 mlsaldais krējums5 ĒKpiens10 gtimiāns2 olu dzeltenumi45 gpūdercukurs3 TKcitronu sula CEPUMIEM(36 gab.):60 gsviests100 gpūdercukurs1 ĒKtimiāns2 olu baltumi100 gmilti PIEDERUMI: cepamā panna izklāta ar cepamo papīru konditorejas tūta ar vienkāršu 1 cm platu uzgali4 trauciņi ar 100 ml tilpumu

Pagatavošana

1

Sāk gatavot krēmu: saldo krējumu un pienu ielej nelielā katliņā, šķidrumam pievieno arī nomazgātos svaiga timiāna zariņus. Visam ļauj sākt vārīties. Pēc tam ņem nost no plīts un atstāj krējumu ievilkties ar timiāna garšu un smaržu uz 30 minūtēm.

2

Gatavo cepumus: cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

3

Traukā liek mīksto sviestu un pūdercukuru, sastāvdaļas viegli sakuļot. Pievieno timiāna lapiņas un pakāpeniski arī olu baltumus, kā arī divas ēdamkarotes miltu. Visu kārtīgi apmaisa.

4

Pēc tam mīklai pievieno atlikušos miltus, to kārtīgi samaisa. Mīklu sapilda konditorejas tūtā.

5

Uz cepamās pannas uzspiež cepumus ar konditorejas tūtu, kurā ir mīkla. Katru cepumu veido aptuveni septiņus centimetrus garu. Kad visa mīkla izspiesta, liek cepeškrāsnī un cep astoņas minūtes.

6

Kad cepumi gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

7

Pabeidz gatavot krēmu: olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru kārtīgi sakuļ, līdz iegūts gaiši dzeltens krēms.

8

Saldo krējumu atkārtoti uzsilda, pēc tam nokāš, atbrīvojoties no timiāna. Saldo krējumu pielej sakultajam olu dzeltenumam. Visu kārtīgi samaisa.

9

Kad tas izdarīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē tik ilgi, līdz masa nedaudz sabiezē.

10

Krēmam pievieno citronu sulu. Ja krēmam ir kunkulīši, to izkāš caur sietu.

11

Gatavo masu sapilda desertam atvēlētajās glāzītēs un liek ledusskapī, lai tas sastingtu.

12

Pirms pasniegšanas izdekorē ar timiāna lapiņām. Ēd iemērcot timiāna cepumiņus aukstajā krēmā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!