Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāk gatavot krēmu: saldo krējumu un pienu ielej nelielā katliņā, šķidrumam pievieno arī nomazgātos svaiga timiāna zariņus. Visam ļauj sākt vārīties. Pēc tam ņem nost no plīts un atstāj krējumu ievilkties ar timiāna garšu un smaržu uz 30 minūtēm.
Gatavo cepumus: cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.
Traukā liek mīksto sviestu un pūdercukuru, sastāvdaļas viegli sakuļot. Pievieno timiāna lapiņas un pakāpeniski arī olu baltumus, kā arī divas ēdamkarotes miltu. Visu kārtīgi apmaisa.
Pēc tam mīklai pievieno atlikušos miltus, to kārtīgi samaisa. Mīklu sapilda konditorejas tūtā.
Uz cepamās pannas uzspiež cepumus ar konditorejas tūtu, kurā ir mīkla. Katru cepumu veido aptuveni septiņus centimetrus garu. Kad visa mīkla izspiesta, liek cepeškrāsnī un cep astoņas minūtes.
Kad cepumi gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Pabeidz gatavot krēmu: olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru kārtīgi sakuļ, līdz iegūts gaiši dzeltens krēms.
Saldo krējumu atkārtoti uzsilda, pēc tam nokāš, atbrīvojoties no timiāna. Saldo krējumu pielej sakultajam olu dzeltenumam. Visu kārtīgi samaisa.
Kad tas izdarīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē tik ilgi, līdz masa nedaudz sabiezē.
Krēmam pievieno citronu sulu. Ja krēmam ir kunkulīši, to izkāš caur sietu.
Gatavo masu sapilda desertam atvēlētajās glāzītēs un liek ledusskapī, lai tas sastingtu.
Pirms pasniegšanas izdekorē ar timiāna lapiņām. Ēd iemērcot timiāna cepumiņus aukstajā krēmā.
Lai labi garšo!