Foto: Shutterstock
Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.
240Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

40 ķirši (no kompota vai svaigi)120 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)1 TKķiršu liķieris (pēc izvēles)400 mlpūdercukurs200 gšokolāde20 gsviests saujavalrieksti

Pagatavošana

1

Konfektes vajadzētu gatavot dienu pirms pasniegšanas.

2

Ja nepieciešams, ķiršiem izņem kauliņus, nosusina papīra dvielī un noliek malā. Sadrupina valriekstus. Sagatavo paplāti, uz kuras likt konfektes, to izklājot ar cepamo papīru.

3

Bļodā liek krēmsieru un ar mikseri sakuļ. Ja lieto liķeri, to pievieno krēmsieram pirms kulšanas. Pa daļām pievieno pūdercukuru un turpina kult, līdz veidojas gluda masa, kura sanāks samērā bieza.

4

Katru ķirsi ietin krēmsiera apvalciņā, saveļot konfekšu bumbiņas. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, kurai pievieno sviestu. Kad šokolāde atdzisusi, katru bumbiņu iemērc šokolādē un liek uz sagatavotās paplātes.

5

Konfektes grezno ar valriekstu drupačām. Ļauj šokolādei sastingt, apmēram trīs stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!