Laura Krampe

Laikā, kad veģetārisms un vegānisms bieži tiek asociēts ar diētisku un vēlmes ierobežojošu paradumu, veģetāra uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase uzrakstījusi pavārgrāmatu, kas pierāda pretējo – viņas "Veģetārēšana" pilnīgi noteikti ir domāta sevis palutināšanai un katra maltītes kumosa izbaudīšanai. Piedāvājam recepti no Ditas krājumiem, kas iekļauta arī jaunajā grāmatā.

15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

šķidrums no 1 bundžiņas konservēto pupiņu1 paciņa putukrējuma stindzinātāja200 mlturku zirņu milti pēc garšasmelnā sāls (kala namak)1 šķipsnacepamais pulveris PILDĪJUMAM:10 melnās olīvas1 sakapāts tomāts0.5 glāzesakapātas pētersīļu lapas2 ĒKsaldēta vai konservēta kukurūza nedaudz eļļas cepšanai

Pagatavošana

1

Šķidrumu no pupiņām ar mikseri saputo stingrās putās.

2

Turku zirņu miltus sajauc ar putukrējuma stindzinātāju, melno sāli un cepamo pulveri un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno pupiņu šķidruma putām. Kad viss bez kunkuļiem samaisīts, ar karoti iecilā pildījuma sastāvdaļas.

3

Pannā lej eļļu, kad tā ir uzkarsusi, pievieno "omletes" masu, samazina uguni, uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes. Tad apgriež uz otru pusi un uz straujas uguns, neliekot pannai vāku, apcep otru pusi zeltaini brūnu.

4

Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.

Ditas ieteikums: saputotu šķidrumu no konservētajām pupiņām, pievienojot cukuru, garšvielas, ogas vai ievārījumu, var izmantot dažādu desertu pagatavošanai, kuros parasti izmanto olu baltumus, piemēram, bezē, sambuks, zefīrs u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!