tomātu zupa, krēmzupa, biezzupa, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKolīveļļa1 sīpols1 burkāns400 gkonservēti tomāti1 ĒKtomātu biezenis vai pasta300 mldārzeņu buljons1 TKpūdercukurs šķipsnasoda2 ĒKpesto2 ĒKolīveļļa baziliks

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu burkānu. Uz vidējas liesmas apcep dārzeņus, aptuveni 5-7 minūtes, līdz tie ir mīksti.

2

Pēc tam pievieno sagrieztus konservētos tomātus, tomātu biezeni vai pastu, pārlej visu ar karstu dārzeņu buljonu. Pieber pūdercukuru un ļauj sākt vārīties.

3

Zupu vāra 10-15 minūtes uz mērenas liesmas, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Kad zupa gatava, ņem nost no plīts un sablendē līdz krēmīgai konsistencei ar rokas blenderi vai lielā blendera krūzē.

5

Kad tas izdarīts, zupu lej atpakaļ katliņā, pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja ir vēlēšanās. Karstajā virumā iemaisa šķipsnu sodas.

6

Pasniedz siltās bļodiņās, pa virsu uzslakstot nedaudz olīveļļas un pesto. Garnē ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!