30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 ola3 ĒKcukurs200 gbiezpiens šķipsnadzeramā soda1 TKbaltvīna etiķis7 ĒKmilti eļļa (vārīšanai) pūdercukurs (pasniegšanai)
Pagatavošana
1
Bļodā iesit olu un viegli sakuļ, pievieno cukuru un biezpienu, labi izmaisa. Pievieno sodu un etiķi, vēlreiz samaisa.
2
Pa daļām iemaisa miltus, līdz veidojas vienmērīga mīkla.
3
Katliņā lej eļļu, vismaz astoņu centimetru augstumā, un karsē.
4
Sagatavo paplāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar papīra dvieli.
5
Uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas ar miltainām rokām biezpiena mīklu saveļ bumbiņās.
6
Kad eļļa ir pietiekami karsta, pa porcijām cep pončikus, līdz tie peld pa virsu un kļuvuši zeltaini brūni.
7
Cepšanas laikā pončikus apgriež apkārt, lai bumbiņas apceptos abas puses.
8
Izceptos pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa.
9
Pasniedzot bumbiņas, apkaisa tās ar pūdercukuru.
LaunagsBērnu ballītes ēdieniCepšanaSiera un biezpiena uzkodasBiezpiensCukursMiltiPūdercukursCiti saldēdieniDzeramā sodaBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit