Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kēksiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.
Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un medu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.
Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.
Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras.
Gatavo virskārtu. Kamēr kēksiņi cepas, nelielā katliņā izkausē sviestu kopā ar pūdercukuru un medu. Visu kārtīgi apmaisa, un kad cukura kristāliņi izkusuši, noņem katliņu no plīts.
Sviesta un cukura masā iemaisa ķiršus, mandeļu skaidiņas, un marmelādi.
Kad kēksiņi izcepušies, pannu ņem laukā no cepeškrāsns un pa virsu tiem liek žāvēto ogu un mandeļu glazūru, vienlīdzīgi sadalot starp visām kūciņām.
Mafinus liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-10 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna.
Kad gatavi, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.