Sastāvdaļas
Pagatavošana
Puravu sagriež gabaliņos. Ņem lielu katlu, ielej tajā drusciņu eļļas, saber pāris piparu graudus, lauru lapu un pa virsu ber puravu gabaliņus. Visu apcep pāris minūtes, lai no katliņa paceltos piparu un lauru lapas smarža.
Pēc tam katlā ber gabaliņos sagrieztu burkānu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Visu pārlej ar aptuveni diviem litriem karsta ūdens. Buljona kubiņu saberzē un pieber zupai. Visu vāra aptuveni 10 minūtes.
Pēc tam zupai pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu. Vāra vēl 10 minūtes.
Kad tas izdarīts, pievieno saldētās zaļās pupiņas, visu apvāra piecas minūtes.
Pēc tam zupai pievieno kausēto sieru, kārtīgi apmaisa un ļauj vārīties vēl divas minūtes. Kad zupa gatava, izslēdz plīti.
Zupu pasniedz šķīvjos vai bļodiņās, trauka apakšā ieberot sarīvēto sieru. Pa virsu lej karsto zupu.