ķirbju zupa, biezzupa, krēmzupa, grauzdiņi, pusdienas, vakariņas
Foto: Privātais arhīvs

Vēl vienu gardu ķirbju zupu Tasty.lv "Zupu konkursam piedāvā lasītāja Krista Dzērve, rakstot: "Lai gan neviens no mums nav zupu mīlis, un ģimenē jāpabaro trīs vīrieši, ķirbju biezzupa ir iecienīta un vismaz pāris reizes rudenī tiek celta vakariņu galdā." Šķiet, ka ķirbju zupa patiešām rudenī tiek mīlēta.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 kgķirbis5 burkāni100 gkausētais siers2 sīpoli3 ķiploka daiviņas sviests4 šķēlesrupjmaize

Pagatavošana

1

Sarīvē ķirbi un burkānus. Bet, ja burkānu un ķirbja proporcija neiet pie sirds, var izmantot mazāk burkānu un vairāk ķirbja, vai otrādi.

2

Sagriež sīpolus un kopā ar sarīvētajiem burkāniem apcep sviestā.

3

Apceptajiem burkāniem un sīpoliem pievieno ķirbi un atstāj uz minūtēm trim pasutināties.

4

Zupas masu no pannas pārvieto katlā, pievieno aptuveni litru ūdens. Ja zupu vēlas biežāku, var pievienot mazāk ūdeni, piemēram, 800 mililitrus.

5

Visu vāra 10 minūtes.

6

Sīkos gabaliņos sagriež rupjmaizi.

7

Rupjmaizes gabaliņus ieliek cepeškrāsnī apcepties uz trīs minūtēm. Tikmēr saspiež ķiploku daiviņas.

8

Zupai pievieno 100 gramus kausēto sieru, visu sablendē, lai izveidojas biezzupas masa.

9

No cepeškrāsns izņem rupjmaizes grauzdiņus, apviļā saspiestajās ķiploku daiviņās.

10

Ķirbju biezzupu pasniedz karstu, pievienojot rupjmaizes grauzdiņus un zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!