Foto: Shutterstock
Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKeļļa600 gmenca0.5 glāzerīvmaize2 ĒKkapāti pētersīļi2 ķiploka daiviņas4 ĒKcietais siers šķipsnamelnie pipari2 ĒKsviests1 citrons

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo keramikas panniņu, to ietaukojot. Sagriež mencu četros porciju gabalos un liek sagatavotajā pannā.

2

Bļodā samaisa rīvmaizi ar kapātiem pētersīļiem, smalki sagrieztiem ķiplokiem, smalki rīvētu Parmezāna sieru un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Maisījumu vienmērīgi sadala uz katra zivs gabaliņa, pa virsu liekot sviesta piciņas.

3

Liek pannu karstā cepeškrāsni un cep apmēram 20 minūtes, līdz zivs ieguvusi baltu, matētu toni, bet drupačas sakusušas un kļuvušas zeltaini brūnas.

4

Pasniedz ar citrona daiviņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!