9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 ĒKeļļa600 gmenca0.5 glāzerīvmaize2 ĒKkapāti pētersīļi2 ķiploka daiviņas4 ĒKcietais siers šķipsnamelnie pipari2 ĒKsviests1 citrons
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo keramikas panniņu, to ietaukojot. Sagriež mencu četros porciju gabalos un liek sagatavotajā pannā.
2
Bļodā samaisa rīvmaizi ar kapātiem pētersīļiem, smalki sagrieztiem ķiplokiem, smalki rīvētu Parmezāna sieru un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Maisījumu vienmērīgi sadala uz katra zivs gabaliņa, pa virsu liekot sviesta piciņas.
3
Liek pannu karstā cepeškrāsni un cep apmēram 20 minūtes, līdz zivs ieguvusi baltu, matētu toni, bet drupačas sakusušas un kļuvušas zeltaini brūnas.
4
Pasniedz ar citrona daiviņām.
Ātri pagatavojami ēdieniPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCitroniMelnie pipariMencaPētersīļiRīvmaizeĶiplokiZivju un jūras produktu ēdieniIkdienas maltīteiCietais siersZivju un jūras produktu sacepumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit