muslis, brokastis, rieksti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vēlies veselīgas un vienkāršas brokastis? Paša pagatavots auzu pārslu, riekstu un žāvētu aprikožu muslis būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai kārtīgi iestiprinātos no rīta. Pats labākais – zināsi, kas ir maisījumā, jo visas sastāvdaļas ir vienkāršas un savām rokām sajauktas kopā.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gauzu pārslas50 glazdu rieksti50 gmandeles50 gpekanrieksti50 gķirbju sēklas2 ĒKsaulespuķu sēklas125 grozīnes125 gžāvētas aprikozes

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Visus riekstus raupji sasmalcina. Pēc tam uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izbārsta auzu pārslas, sasmalcinātos riekstus un ķirbju un saulespuķu sēkliņas.

3

Sastāvdaļas vienmērīgi izlīdzina uz cepamās pannas virsmas. Pannu ieliek cepeškrāsnī un apgrauzdē sastāvdaļas 10-15 minūtes, līdz auzu pārslas kļūst zeltainas.

4

Pēc tam riekstus un auzu pārslas ar sēkliņām ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

5

Ar nazi nelielos gabaliņos sagriež žāvētās aprikozes.

6

Rozīnes un aprikozes iemaisa riekstu, auzu pārslu un sēkliņu masā. Musli ieber cieši noslēgtā traukā un glabā kādā tumšākā virtuves stūrī.

7

Bauda kopā ar pienu vai jogurtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!