Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
Karstumizturīgā pannā uzkarsē eļļu un saber kubiņos sagrieztu liellopa gaļu tā, lai tā būtu vienā kārtā. Ja visa gaļa nesalien pannā, cep vairākos piegājienos.
Gaļu pannā apbrūnina uz vidējas uguns, ik pa laikam apgriežot gabaliņus. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas un atliek maliņā.
Tajā pašā pannā ber daiviņās sagrieztus sīpolus, sagrieztus burkānus un seleriju. Visu apcep dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi viegli apbrūnējuši.
Pēc tam pannā liek atpakaļ gaļas gabaliņus. Visu apbārsta ar miltiem, kārtīgi apmaisa un pārlej ar sarkanvīnu. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot.
Plīts liesmu samazina uz mērenu un sastāvdaļas sutina, līdz vīns teju izzudis.
Pievieno gabaliņos sagrieztus konservētos tomātus, saberztu liellopa buljona kubiņu, lauru lapas un dažus timiāna zariņus. Ļauj sautējumam sākt burbuļot.
Pannai liek pa virsu vāku, vai, ja tāda nav, visas sastāvdaļas pārliek cepamajā traukā ar vāku. Liek cepeškrāsnī (uz vidējām restēm) un cep pusotru līdz divas stundas, līdz liellopa gaļa ir pavisam mīksta.
Kad gaļa gatava, ņem trauku laukā no cepeškrāsns, izņem no sautējuma lauru lapas un timiānu. Apkaisa ar svaigām timiāna lapiņām un pasniedz.
Labu apetīti!