sautējums, burkāni, gaļas sautējums, tomāti, pusdienas, vakariņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lēni apcepta, maiga un mīksta liellopa gaļa gardā sautējumā ar burkāniem, konservētiem tomātiem un nelielu drusciņu sarkanvīna. Pamatīga garšu buķete, ko papildina svaigais timiāns un lauru lapas. Lieliska maltīte kā pusdienām, tā vakariņām.
150Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 ĒKsaulespuķu eļļa1 kgliellopa gaļa (sagriezta kubiņos)2 sīpoli500 gsaldie burkāni4 kāti selerija2 ĒKmilti200 mlsarkanvīns400 gkonservēti tomāti1 liellopa buljona kubiņš2 lauru lapas timiāna zariņi

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Karstumizturīgā pannā uzkarsē eļļu un saber kubiņos sagrieztu liellopa gaļu tā, lai tā būtu vienā kārtā. Ja visa gaļa nesalien pannā, cep vairākos piegājienos.

3

Gaļu pannā apbrūnina uz vidējas uguns, ik pa laikam apgriežot gabaliņus. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas un atliek maliņā.

4

Tajā pašā pannā ber daiviņās sagrieztus sīpolus, sagrieztus burkānus un seleriju. Visu apcep dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi viegli apbrūnējuši.

5

Pēc tam pannā liek atpakaļ gaļas gabaliņus. Visu apbārsta ar miltiem, kārtīgi apmaisa un pārlej ar sarkanvīnu. Šķidrumam ļauj sākt burbuļot.

6

Plīts liesmu samazina uz mērenu un sastāvdaļas sutina, līdz vīns teju izzudis.

7

Pievieno gabaliņos sagrieztus konservētos tomātus, saberztu liellopa buljona kubiņu, lauru lapas un dažus timiāna zariņus. Ļauj sautējumam sākt burbuļot.

8

Pannai liek pa virsu vāku, vai, ja tāda nav, visas sastāvdaļas pārliek cepamajā traukā ar vāku. Liek cepeškrāsnī (uz vidējām restēm) un cep pusotru līdz divas stundas, līdz liellopa gaļa ir pavisam mīksta.

9

Kad gaļa gatava, ņem trauku laukā no cepeškrāsns, izņem no sautējuma lauru lapas un timiānu. Apkaisa ar svaigām timiāna lapiņām un pasniedz.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!